"IS schiet op moslim in Sydney"

De neergeschoten moslimleider Rasoul al-Musawi. Foto NSW Police
Print Friendly, PDF & Email

In Sydney is een moslimleider neergeschoten op de stoep van zijn moskee. Volgens ooggetuigen openden aanhangers van terreurgroep IS vanuit een auto het vuur op hem.

Het slachtoffer, Rasoul al-Musawi, is geraakt in zijn schouder en gezicht, maar verkeert niet in levensgevaar. Een paar uur voor de aanslag zou een auto zijn langsgereden met mannen die IS-leuzen riepen.

Bij de moskee zijn al een tijd spanningen tussen verschillende moslimgroepen. Gematigde sjiitische moslims zouden vooral de laatste dagen geregeld zijn lastiggevallen door strengere soennitische moslims. IS bestaat uit soennitische extremisten. De neergeschoten moslimleider is een sjiiet.

Afgelopen vrijdag nog zou een moslim bij de moskee in Sydney door een extremistische moslim in zijn gezicht zijn geslagen.

Anti-terreuractie
De Australische regering is alert op acties van IS-aanhangers. In september zei de regering dat een Australische commandant van IS een oproep heeft gedaan om Australiërs te vermoorden. Daarop is een grote anti-terreuractie gehouden in Sydney en Brisbane, waarbij zeker vijftien mensen zijn opgepakt.

NOS

VANDAAG