Voor het eerst in twaalf jaar baby geboren op afgelegen eiland Brazilië

Fernando de Noronha en Natal

Voor het eerst in twaalf jaar is er een kindje geboren op het afgelegen Braziliaanse eiland Fernando de Noronha. Het is verboden om op het eiland te bevallen, omdat er geen ziekenhuis met kraamafdeling is.

Vrouwen die zwanger zijn, moeten voor de bevalling afreizen naar het vasteland van Brazilië. De dichtstbijzijnde grote stad is Natal, dat 350 kilometer verderop ligt.

De vrouw heeft niet met opzet het geboorteverbod overtreden. Volgens de site O Globo wist ze niet dat ze zwanger was. “Ik had pijn en toen ik naar de wc ging, zag ik iets naar beneden komen,” zegt de 22-jarige vrouw tegen de nieuwssite. “Toen de vader kwam om het op te rapen, zag hij dat het een baby was. Een meisje. Ik was sprakeloos.”

Bewoners doneren babykleertjes
De vader heeft het kind naar het lokale ziekenhuis op het eiland gebracht. De baby en de moeder maken het goed. Het is de tweede keer dat de moeder een kind heeft gekregen. Het eerste kind is wel geboren op het vasteland.

De bewoners van het eiland Fernando de Noronha zijn onder de indruk van de zeldzame geboorte. Om het te vieren, doneren ze babykleertjes aan het gezin. Fernando de Noronha heeft ongeveer drieduizend inwoners en staat vooral bekend om de unieke flora en fauna op het eiland.

NOS

VANDAAG