Dodental dambreuk Brazilië gestegen

Overlevende van de dambreuk. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

De dambreuk in Brazilië heeft inmiddels aan 115 mensen het leven gekost. Ook het aantal vermisten is gestegen. Reddingswerkers zijn op zoek naar 248 mensen. Omdat er al een week geen levende slachtoffers zijn gevonden, gaan de autoriteiten ervan uit dat het merendeel van de vermisten is omgekomen.

De Braziliaanse overheid heeft omgerekend 2,6 miljard euro bevroren van de tegoeden van mijnbouwbedrijf Vale, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de ramp. Dat geld zal worden gebruikt om de reddingsoperatie te bekostigen en om smartengeld en boetes te betalen.

De dam bij een ijzermijn in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais begaf het afgelopen weekend, waardoor delen van het stadje Brumadinho, ten zuiden van Belo Horizonte, overspoeld werden door een stroom van modder en afval. Een gebied zo groot als vierhonderd voetbalvelden is met een dikke laag modder bedekt.

De Telegraaf

VANDAAG