Verenigde Staten willen dat Maduro Venezuela verlaat

President Nicolás Maduro. Foto: EPA

De Amerikaanse regering wil dat de Venezolaanse president Nicolás Maduro Venezuela verlaat. “Maduro moet zijn macht afgeven en Venezuela verlaten”, heeft de Amerikaanse speciaal gezant voor Venezuela, Elliott Abrams, donderdag gezegd tijdens een persconferentie in Washington.

“Ik denk dat het beter is voor de overgang naar democratie in Venezuela, als hij zich niet in het land bevindt. Er zijn heel wat landen bereid hem op te nemen”, aldus Abrams.

Interim-president
Het is al een tijdje onrustig in het Zuid-Amerikaanse land. Maduro werd op 10 januari beëdigd voor een tweede termijn, waarbij de internationale druk op hem toenam om af te treden. Opposant en voorzitter van het parlement Juan Guaido riep zichzelf twee weken geleden echter uit tot interim-president van Venezuela en kreeg de steun van de VS, Canada en een aantal Latijns-Amerikaanse en Europese landen.

Belga

VANDAAG