Voortvluchtige duikt op in publiek proces ‘El Chapo’

De vrouw van El Chapo, Emma Coronel Aispuro (tweede van links), komt aan voor de rechtszaal. Foto: AFP

Een man uit het publiek die de aandacht trok tijdens het proces in New York tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo (de Korte), is als voortvluchtige in de rechtszaal gearresteerd.

René Javier Rivera Martínez nam plaats op de publieke tribune en omdat hij vooraan wilde zitten zei hij in het Spaans familie van de beklaagde te zijn. Even later nam hij wat gas terug en zei een bekende van de familie van El Chapo uit Italië te zijn. Agenten brachten hem vervolgens naar een ander zitplaats, terwijl Rivera tegenstribbelde. Ongeveer twee uur later voerden agenten hem in boeien weg uit de rechtszaal.

Door alle aandacht die Rivera had getrokken, was de politie nagegaan met wie ze te doen had. Hij bleek wegens meerdere misdrijven te wordt gezocht, meldde The New York Post.

De jury van de rechtbank in Brooklyn beraadt zich inmiddels al circa twintig uur verspreid over vier dagen over de vraag of El Chapo schuldig is aan de aanklachten.

De Telegraaf

VANDAAG