Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Foto: EPA

Facebook, Instagram en WhatsApp zijn voor veel mensen onbereikbaar. Volgens een foutmelding zou Facebook tijdelijk offline zijn voor gepland onderhoud. Of dat ook bij Instagram het geval is, is niet bekend. Ook bij ons zijn er hier en daar problemen.

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Facebook meldt zelfs via Twitter dat het hard werkt aan een oplossing en laat weten dat het techbedrijf in elk geval niet het slachtoffer is van een DDoS-aanval.

Ook op Instagram en WhatsApp, die ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zitten, weigeren de pagina’s te laden. Op Facebook kunnen gebruikers wel inloggen, maar geen berichten plaatsen of liken. Whatsappgebruikers melden dat ze wel tekstberichten kunnen zetten, maar geen foto’s kunnen doorsturen.

Belga

VANDAAG