‘Misbruik honderden Nederlandse kinderen gedeeld op dark web’

'Misbruik honderden Nederlandse kinderen gedeeld op dark web'

Op het dark web worden “veelvuldig” beelden gedeeld waarop te zien is hoe Nederlandse kinderen worden misbruikt, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Uit het bericht van RTL Nieuws blijkt dat “vele duizenden Nederlanders” actief zijn in de veertien onderzochte netwerken. Wereldwijd hebben de netwerken “honderdduizenden leden”.

Nederlandse leden zouden specifiek in Nederlandse kinderporno geïnteresseerd zijn. Op de netwerken zijn beelden onderverdeeld in leeftijdscategorieën van misbruikte kinderen.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste slachtoffers jonge meisjes zijn. Ook zouden misbruikvideo’s worden gedeeld van tientallen Nederlandse baby’s.

Door de anonimiteit van het dark web is het lastig om de netwerken op te sporen. Ook blijkt het moeilijk om de beelden offline te halen.

RTL Nieuws heeft de politie op de hoogte gebracht van het onderzoek. De netwerken zijn nog steeds actief en worden in de gaten gehouden. Leden van de netwerken maken gebruik van nieuwe technologie om digitale sporen uit te wissen.

NU.nl

VANDAAG