Helikopter crasht bovenop gebouw in centrum New York, één dode

Hulpdiensten bij de wolkenkrabber in New York. Foto: Reuters

Gisteren crashte een helikopter bovenop een gebouw in het centrum van Manhattan, New York. De lokale brandweer spreekt van tenminste één dode. Het zou gaan om de piloot.

Het zou gaan om een kantoorgebouw met 54 verdiepingen op Seventh Avenue, iets boven het beroemde Times Square. De helikopter is daarna in brand gevlogen. De brandweer zou de vlammen al hebben geblust.

Het is niet duidelijk hoeveel personen er verder in de helikopter en het gebouw aanwezig waren. Bovenop het gebouw zou geen landingsplatform zijn voor helikopters. Van het toestel is vrijwel niets meer over, aldus de brandweer.

De politie van New York (NYPD) heeft meerdere straten afgezet en roept inwoners op om niet naar het gebied toe te komen. Agenten evacueren duizenden mensen uit omringende gebouwen.

De Amerikaanse president Donald Trump dankt de hulpdiensten op Twitter en geeft aan dat zijn regering klaarstaat om te helpen.

Gouverneur Cuomo van de staat New York geeft in een eerste reactie aan dat het waarschijnlijk niet gaat om een terreurdaad, maar om een noodlanding van een helikopter.

NU.nl
Bewerkt door: Redactie

VANDAAG