Regering en oppositie Venezuela onderhandelen over politieke crisis

Juan Guaidó en Nicolás Maduro. Foto: AFP

Vertegenwoordigers van de Venezolaanse regering zullen in gesprek gaan met de oppositie om de politieke crisis in het land te bespreken. De onderhandelingen zullen plaatsvinden op Barbados. Noorwegen treedt op als mediator.

Volgens een verklaring van de Noorse regering zullen de gesprekken nog deze week plaatsvinden. Vertegenwoordigers van beide partijen hebben gezegd dat de gesprekken maandag al van start gaan.

In Venezuela is het al maanden onrustig vanwege het conflict tussen de regering van president Nicolás Maduro en de oppositie, geleid door Juan Guaidó. Laatstgenoemde benoemde zichzelf tot interim-leider van het land en wordt als zodanig erkend door andere landen zoals de VS en de Europese Unie. Rusland en China daarentegen erkennen Maduro als de legitieme president van Venezuela.

De oppositieleider stelde in een verklaring dat de gesprekken niet door de regering gebruikt moeten worden om tijd te rekken, maar dat er “serieuze gesprekken gevoerd moeten worden over een stabiele toekomst”.

Guaidó roept al tijden op tot nieuwe verkiezingen en beschuldigt Maduro van fraude. Het leger steunt de huidige president echter nog.

NU.nl/Reuters
Bewerkt door: Redactie

VANDAAG