Bisschop wil vanuit helikopter duivel uit Colombiaanse stad drijven

De Colombiaanse stad Buenaventura vanuit de lucht gezien. Foto: Wikipedia

De bisschop van de Colombiaanse stad Buenaventura wil vanuit een helikopter exorcisme uitvoeren boven de stad die gekenmerkt wordt door geweld, armoede en drugscriminaliteit.

Bisschop Rubén Darío Jaramillo Montoya wil zondag 14 juli vanuit de lucht ‘de duivel eruit drijven en de vrede en rust herstellen die onze stad verloren heeft door zovele misdaden, corruptie, kwaad en drugshandel’.

Directe aanleiding is de wrede moord op een 10-jarig meisje in de stad. Tussen januari en mei vonden in totaal 51 moorden plaats.

De bisschop wil vanuit de helikopter al biddend gewijd water over de stad uitgieten ‘opdat Gods zegen komt en alle kwaad in onze straten verwijdert’. De uitdrijving zal plaatsvinden met behulp van een helikopter van het Colombiaanse leger tijdens de jaarlijkse festiviteiten rondom het kerkelijke feest van de patroonheilige van de stad.

De haven van Buenaventura staat bekend om haar vele activiteiten in het kader van drugssmokkel naar met name de Verenigde Staten. Volgens mensenrechtenorganisaties is het bovendien de meest gewelddadige en criminele stad van het land.

Bron: Nederlands Dagblad

VANDAAG