Bolsonaro gaat donderdag weer aan het werk

De Braziliaanse president Bolsonaro. Foto: AP

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zal donderdag zijn werk weer oppakken als leider van het land. Dat heeft zijn woordvoerder laten weten. De politicus is zondag voor de vierde keer geopereerd na een steekincident vorig jaar.

De operatie, die ongeveer vijf uur duurde, is goed verlopen. Bolsonaro zei in een videoboodschap vanuit het ziekenhuisbed dat hij klaar is om weer aan de slag te gaan. Sinds zaterdag worden zijn taken waargenomen door vicepresident Hamilton Mourão die tot donderdag als interim-president fungeert.

Bolsonaro werd vorig jaar tijdens een campagnebijeenkomst in de deelstaat Minas Gerais in zijn buik gestoken. De aanvaller, Adélio Bispo de Oliveira, zit nog steeds vast.

De Telegraaf

VANDAAG