Roger Khan bij terugkomst in Guyana gearresteerd voor moord

Roger Khan

De Guyanese drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Khan is bij zijn aankomst in Guyana wederom gearresteerd door de Guyana Police Force. Khan arriveerde vrijdag in Georgetown vanuit Miami. De Guyanese politie arresteerde Khan bij zijn aankomst in Guyana voor de moord op bokscoach Donald Allison en de Afro-Guyanese rechtenactivist Ronald Waddell. Khan’s advocaat Glen Hanoman zei dat Khan op geen enkele manier betrokken is bij de moorden.

De Guyanese politie wacht op juridisch advies, maar Khan’s advocaat zegt dat aantijgingen in de Amerikaanse rechtbank niet kunnen worden gebruikt tegen zijn cliënt.

Hanoman zei dat het hele interview door twee politierechercheurs werd opgenomen door de Guyana Police Force. “Ze gedroegen zich professioneel en waren eerlijk in hoe ze zich gedroegen,” vertelde Hanoman aan Demerara Waves.

Shaheed ‘Roger’ Khan in hechtenis van de politie op het hoofdkantoor van de politie van Guyana van de afdeling Crimineel onderzoek. Foto: Demerara Waves

Hanoman zei dat de beschuldigingen van Selwyn Vaughn in een Amerikaanse rechtbank, dat hij een voormalig lid is van het vermeende doodseskader van Khan en dat hij op de hoogte was van het vermoeden van de drugshandelaar bij de moord op Allison en Waddell, niet de wettelijke basis kon vormen voor het instellen van de moordaantijgingen.

Tijdens de zitting in de Amerikaanse rechtbank getuigde Vaughn dat Khan hem bij één gelegenheid vroeg om de locatie van Allison te verifiëren. Allison was de broer van George Allison en een familielid van David Clarke, beide potentiële getuigen tegen Khan. Net nadat Vaughn Khan op de hoogte had gebracht van de locatie van Allison, kwamen gewapende mannen op hem af en vermoorden hem.

Bij een andere gelegenheid gaf Khan Vaughn de opdracht om de locatie te melden van Waddell, een presentator van een talkshow die Khan regelmatig bekritiseerde. Vaughn deed dat en schutters reden op en vermoordden Waddell. Waddell werd op 10 januari 2006 voor zijn huis in de wijk Subryanville in Georgetown in zijn auto neergeschoten. Allison werd op 8 september 2008 doodgeschoten buiten de Ricola Boxing Gym in Agricola in Demerara.

Op de vraag of de Amerikaanse rechtbankverslagen notarieel konden worden gebruikt en als basis konden worden gebruikt om Khan te beschuldigen, zei de advocaat dat de Guyanese politie Vaughn zou moeten ondervragen. Dat roept echter andere problemen op, vooral omdat hij onder een Amerikaans getuigenbeschermingsprogramma valt.

Khan vluchtte uit Guyana en werd op 15 juni 2006 in Suriname gearresteerd. Hij werd via Trinidad naar New York gevlogen waar hij werd opgehaald door Amerikaanse wetshandhavers. Hij werd aangeklaagd voor drugshandel en werd in 2009 veroordeeld. Khan werd op 8 juli in vrijheid gesteld en vrijdag uit de VS gezet.

VANDAAG