Tonnen aan olie opgeruimd op stranden Brazilië

De Braziliaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken meer dan 100 ton olie opgeruimd. Foto: AFP

De Braziliaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken meer dan 100 ton olie opgeruimd die was aangespoeld op de stranden in het noordoosten van het land. De Braziliaanse minister van Milieu heeft dat maandag meegedeeld.

Sinds begin september zijn de stranden vervuild geraakt. Het is onduidelijk waar de olie vandaan komt. Volgens analyses van de overheidsmilieuorganisatie Ibama komt de olie niet uit Brazilië, omdat deze soort daar niet wordt geproduceerd.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een onderzoek ingesteld naar de olievervuiling. Meerdere dieren, waaronder zeeschildpadden, zijn door de olie dood aangespoeld.

De Telegraaf

VANDAAG