Prins Harry en Meghan Markle trekken zich tijdelijk terug uit publiciteit

Prins Harry en Meghan Markle. Foto: EPA

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle trekken zich binnenkort tijdelijk uit de publiciteit. Tegen het einde van het jaar, wil het koppel tijd vrij kunnen hebben voor zijn gezin. Dat meldt een bron aan CNN vandaag.

De ingelaste pauze zou half november moeten beginnen, zodra alle lopende afspraken zijn afgerond. Hoe lang de prins en zijn vrouw zich precies zullen terugtrekken, is nog niet bekend.

Markle beviel begin mei van een jongetje, Archie. In de documentaire Harry & Meghan: An African Journey, praat de prinses over haar moederschap en de druk die er op haar schouders is komen te liggen. Haar echtgenoot bespreekt daarnaast de impact die de dood van zijn moeder, prinses Diana, heeft veroorzaakt.

Onlangs klaagde prins Harry meerdere Britse tabloids aan. Nadat hij stappen aankondigde tegen Mail On Sunday wegens het verspreiden van een persoonlijke brief van zijn vrouw, maakte hij ook bekend dat hij Daily Mirror en The Sun wil laten vervolgen voor het afluisteren van zijn telefoon.

Prins Harry maakte een vergelijking met de dood van zijn moeder, die in 1997 verongelukte na een achtervolging door paparazzi. “Ik heb met eigen ogen gezien wat er gebeurt als iemand niet meer wordt behandeld als een persoon. Ik verloor mijn moeder en ik zie nu hoe mijn vrouw hier ook slachtoffer van wordt.”

NU.nl

VANDAAG