Actrice Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel

Imanuelle Grives vorige maand bij de rechtbank in Antwerpen. Foto: Hollandse Hoogte/Belga

De Antwerpse rechtbank heeft twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 8.000 euro boete, waarvan 2.000 euro effectief, uitgesproken tegen de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (43) voor drugshandel- en bezit, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Grives werd op 21 juli samen met twee Amerikaanse vriendinnen gecontroleerd aan de ingang van het dancefestival Tomorrowland. De actrice had cannabis, xtc, MDMA, cocaïne en ketamine bij. De drugs zaten onder meer verstopt in haar pruik.

Er volgde een huiszoeking in het logement van het trio. “Daar opende zich de grot van Ali Baba”, zei de procureur op het proces. “Een arsenaal aan drugs lag er open en bloot: 77 xtc-pillen, 1,80 gram hasj, 11,2 gram cocaïne, 11,8 gram amfetamine, 9,8 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,9 gram GHB en 1,20 gram cannabis.”

Grives zei dat ze wou experimenteren omdat ze in een film een drugsbarones zou spelen. Tijdens het proces betuigde ze in tranen haar spijt voor haar “roekeloze gedrag”.

De twee Amerikaanse vrouwen die Grives vergezelden toen ze werd betrapt, kregen zes maanden cel met uitstel en twaalf maanden cel met uitstel, alsook een boete van 8.000 euro met uitstel. De rechtbank vond het niet bewezen dat het trio handelde in een vereniging.

VANDAAG