Rechter VS bepaalt tegen wil van moeder dat zieke baby mag sterven

Rechter VS bepaalt tegen wil van moeder dat zieke baby mag sterven. Foto: Twitter

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Texas heeft bepaald dat een 11 maanden oude, zieke baby van alle medische apparatuur mag worden gehaald die haar nu nog in leven houdt. De rechter kiest daarmee de zijde van het kinderziekenhuis in Fort Worth waar de baby, Tinslee Lewis, wordt verpleegd sinds haar premature geboorte.

De moeder verzet zich tegen de beëindiging van het leven van haar dochter en wordt daarin gesteund door de anti-abortusgroepering Texas Right to Life.

Tinslee Lewis heeft een zeldzame hartaandoening, chronische longproblemen en een veel te hoge bloeddruk. Sinds een ademhalingsstilstand, afgelopen juli, ligt ze aan de beademing en wordt haar hartfunctie kunstmatig ondersteund. Ze krijgt zware pijnstilling en medicijnen die haar bewegingen remmen. Volgens de artsen van het ziekenhuis lijdt het kind pijn.

‘Bijdehand’
Maar de moeder heeft tegenover de rechter verklaard dat ze kan aanvoelen wat haar baby wel en niet fijn vindt. Ze vertelde de rechter dat zijzelf degene wil zijn die beslist over het leven en de dood van haar dochter.

Nu de rechter de artsen gelijk heeft gegeven, wordt nog zeven dagen gewacht met het stoppen van de levensreddende apparatuur. In die periode kan de moeder beroep aantekenen tegen de beslissing. Volgens Texas Right to Life gaat ze dat zeker doen.

NOS

VANDAAG