Eerste coronageval in Brazilië

Braziliaanse passagiers van een coronavlucht uit China, eerder deze maand. Foto: EPA

Gezondheidsdiensten in Brazilië hebben voor het eerst een besmetting met het nieuwe coronavirus in het land vastgesteld. Het is daarmee ook het eerste geval van het coronavirus in Zuid-Amerika, melden lokale media. Het ministerie van Volksgezondheid en de lokale gezondheidsdiensten in São Paulo onderzoeken het geval.

Het gaat om een 61-jarige man uit São Paulo die tussen 9 en 21 februari in Noord-Italië is geweest en symptomen van de ziekte vertoont, zoals hoesten, meldde het ministerie van Volksgezondheid. Hij is nu thuis in quarantaine.

“Het is duidelijk dat we ons zorgen maken”, citeerde een lokaal nieuwsportaal de Braziliaanse minister van Volksgezondheid Luiz Henrique Mandetta. De metropool São Paulo is de grootste stad van het land.

Besmettingen buiten Hubei fors gedaald
China heeft de waarschuwing voor het coronavirus in de noordwestelijke provincies Binnen-Mongolië en Xinjiang en de zuidwestelijke provincie Sichuan afgeschaald. Het risico om het virus in deze provincies op te lopen, is volgens staatspersbureau Xinhua verder teruggelopen.

In China overleden dinsdag 52 mensen als gevolg van Covid-19. Dat zijn er 19 minder dan een dag eerder. Alle dodelijke slachtoffers vielen in de provincie Hubei. Ook lag het aantal nieuwe besmettingen met 406 ruim honderd gevallen lager dan maandag. Op vijf gevallen na waren alle besmettingen in Hubei.

Het totaal aantal doden door het coronavirus in China is opgelopen naar 2715. Volgens de autoriteiten zijn 78.064 mensen besmet.

De Telegraaf

VANDAAG