Zeven doden bij crash legervliegtuig in Nigeria

Het vliegtuig was op weg naar de stad Minna, ruim 100 kilometer ten noordwesten van Abuja, voor verkenningsdoeleinden. Foto: Reuters

Zeven inzittenden van een vliegtuig van het Nigeriaanse leger zijn om het leven gekomen toen het gisteren neerstortte bij het vliegveld van de hoofdstad Abuja. Dat heeft de Nigeriaanse luchtmacht gisteren laten weten. De bemanning meldde motorpech, kort na het opstijgen.

Het vliegtuig was op weg naar de stad Minna, ruim 100 kilometer ten noordwesten van Abuja, voor verkenningsdoeleinden. Die hielden verband met een ontvoeringszaak in de regio. Woensdag schoten onbekenden een scholier dood en ontvoerden 42 anderen, onder wie 27 leerlingen en drie leerkrachten.

President Muhammadu Buhari vroeg de politie en het leger alles in het werk te stellen de kidnappers op te sporen en hun slachtoffers te bevrijden.

De Telegraaf

VANDAAG