Hoogste dagelijkse coronadodental Brazilië

In Brasilia protesteren betogers tegen het besluit om vanaf 1 maart een nieuwe lockdown van zeker twee weken in de Braziliaanse hoofdstad in te voeren. Foto: AP
Print Friendly, PDF & Email

De afgelopen 24 uur zijn in Brazilië 1.910 mensen overleden als gevolg van een coronabesmetting, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. Daarmee wordt het grimmige record van een dag eerder (1.641 sterfgevallen) verbroken.

In totaal zijn bijna 260.000 mensen in Brazilië overleden aan het coronavirus, na de VS (bijna 520.000 doden) het hoogste aantal ter wereld. Het land heeft zo’n 210 miljoen inwoners.

De afgelopen tijd werd vooral de stad Manaus, diep in de Amazone, zwaar getroffen, maar inmiddels raken ook ziekenhuizen in miljoenensteden aan de kust overbelast te raken. De tweede stad van het land, Rio de Janeiro, heeft nieuwe maatregelen aangekondigd, zoals een avondklok en een vervroegde sluiting van restaurants.

Op een bijeenkomst met aanhangers heeft president Jair Bolsonaro de Brazilianen opgeroepen “te stoppen met zeuren” en door te gaan met het normale leven. “Hoe lang wil je thuis blijven? Niemand houdt dat vol.” De rechts-populistische president staat bekend om zijn bagatelliserende woorden over het coronavirus.

NOS

VANDAAG