Spaanse journalisten en Ier ontvoerd en gedood in Burkina Faso

De Spaanse premier Pedro Sánchez maakte het tragische nieuws bekend. Foto: EFE
Print Friendly, PDF & Email

Twee Spanjaarden die waren ontvoerd in Burkina Faso, zijn om het leven gekomen, heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez dinsdag gezegd. De twee journalisten waren bezig met opnames voor een documentaire toen ze samen met een Ier maandag in gijzeling werden genomen door een groep islamisten. Die vielen een patrouille aan die optrad tegen stropers in het oosten van Burkina Faso. De regering van dat land maakte later bekend dat ook de Ier is vermoord.

De ontvoerden maakten deel uit van een groep van militairen, boswachters en buitenlandse journalisten. De gewapende terroristen die het konvooi met ongeveer veertig mensen in het oosten van het land aanvielen gebruikten twee pick-ups en motoren.

De twee Spaanse mannen waren bezig met een documentaire over stroperij in een natuurreservaat. Hun lichamen zijn geborgen. Wat er precies is gebeurd bij de aanval is onduidelijk, zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez Laya. “Het is een gevaarlijk gebied, waar terroristische groepen, stropers, criminelen en jihadisten actief zijn.”

De voormalige Franse kolonie heeft al jaren te maken met geweld door islamisten vanuit buurland Mali. Dat kostte bijna 1100 mensen het leven, meer dan een miljoen mensen sloegen op de vlucht.

De Telegraaf

VANDAAG