Hoofdstad India verlengt lockdown, ruim 400.000 besmettingen op één dag

Een vrouw met ademhalingsproblemen krijgt zuurstof toegediend in een Sikh-tempel. Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

De lockdown in de Indiase hoofdstad New Delhi is met een week verlengd, in verband met de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen de voorbije dagen. In de afgelopen 24 uur heeft India ruim 400.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd.

In de voorgaande week meldde het land dagelijks meer dan 300.000 infectiegevallen. In de afgelopen 24 uur bezweken 3.523 personen aan de gevolgen van COVID-19. Het totale dodental komt daarmee op 211.853, het drie na hoogste ter wereld, na de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

De lockdown zou eigenlijk maandag aflopen, maar de situatie in de stad met ruim 20 miljoen inwoners is dusdanig verslechterd dat versoepelingen momenteel niet verantwoord zijn.

Alarmerende toename
Ondertussen probeert India de vaccinatie-inspanningen te versterken. Hoewel het land ’s werelds grootste vaccinproducent is, heeft het momenteel zelf niet genoeg vaccins in de strijd tegen COVID-19.

India heeft sinds maart te maken met een alarmerende toename van het aantal coronabesmettingen, mogelijk vanwege een dubbel gemuteerde variant van het longvirus. Veel ziekenhuizen kunnen de druk niet meer aan.

Volgens wetenschappers heeft de regering van premier Narendra Modi de oplopende cijfers te lang genegeerd en nagelaten maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

RTL Nieuws

VANDAAG