Verenigde Staten gaan 500 miljoen coronavaccins doneren

President Joe Biden. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

De Verenigde Staten gaan 500 miljoen doses van het Pfizer-vaccin kopen om het vervolgens te doneren aan andere landen, melden Amerikaanse media. Dat is bovenop de 80 miljoen doses die al eerder werden beloofd. De plannen worden naar verwachting deze week officieel bekendgemaakt door president Joe Biden.

De vaccins worden volgens The New York Times gedeeld met ongeveer honderd landen. De eerste 200 miljoen worden dit jaar verwacht, de rest in 2022.

Van het vaccin moeten twee doses worden toegediend voor optimale bescherming, wat dus betekent dat dankzij de nieuwe Amerikaanse schenking 250 miljoen mensen geprikt kunnen worden.

De Verenigde Staten ervaren steeds meer druk om vaccins te delen vanwege de voortvarende vaccinatiecampagne in het land. Ruim de helft van de bevolking heeft zeker één prik gehad. Vier op de tien Amerikanen is volledig gevaccineerd. Veel landen lopen ver achter op de Amerikanen.

NU.nl

VANDAAG