Situatie president Bolsonaro verbeterd

President Jair Bolsonaro wandelend in het Vila Nova Star-ziekenhuis, in São Paulo, op 16 juli 2021. Foto: Officiële Twitteraccount Jair Bolsonaro
Print Friendly, PDF & Email

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die sinds woensdag in het ziekenhuis ligt met een verstopte darm, kan de komende dagen worden ontslagen, meldt het Vila Nova Star-ziekenhuis waar hij wordt behandeld.

Bolsonaro zei dat hij verwacht dat hij het ziekenhuis in São Paulo vrijdag kan verlaten. De president verscheen in het tv-interview met zijn arts, die verklaarde dat zijn darmen nu minder verstopt zijn dan toen hij woensdag in het ziekenhuis werd opgenomen. De 66-jarige conservatieve politicus had toen al meer dan tien dagen last van de hik.

De Braziliaanse president werd tijdens de presidentsverkiezingen van 2018 in zijn buik gestoken toen hij op campagne was. Volgens Bolsonaro heeft die wond echter niets te maken met zijn huidige gezondheidsproblemen: een operatie aan zijn gebit begin juni zou de oorzaak van de problemen zijn.

De medische problemen komen voor Bolsonaro op een precair moment. De populariteit van de president is in peilingen in een vrije val geraakt door zijn aanpak van de coronapandemie. Bolsonaro bestempelt het coronavirus steevast als een griepje en weigerde meermaals strenge maatregelen af te kondigen, omdat die de Braziliaanse economie te veel zouden schaden. Ook zei hij in november zich niet te willen laten vaccineren.

Inmiddels zijn ruim 535.000 Brazilianen met COVID-19 om het leven gekomen. De Braziliaanse senaat heeft een onderzoek ingesteld naar het "zwalkende coronabeleid" van Bolsonaro.

NU.nl

VANDAAG