Nederland: 21.873 nieuwe positieve tests

Behandeling van een COVID-patiënt in een Nederlands ziekenhuis. Beeld: NOS
Print Friendly, PDF & Email

Bij het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM zijn vandaag 21.873 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 812 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 19.823 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 49 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2217 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2147), van wie 432 op de IC (gisteren: 428), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 55 overleden COVID-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 33 doden per dag, tegen 25 doden per dag een week eerder.

Protest
Op verschillende plekken in Nederland wordt er geprotesteerd tegen het coronabeleid van de regering-Rutte. Aan het protest in Amsterdam doen enkele duizenden mensen mee, ziet een verslaggever van de NOS. De demonstranten zijn de straat op gegaan uit protest tegen het 2G-beleid.

Een paar honderd mensen protesteren vanmiddag in Breda tegen de coronamaatregelen. Ze lopen begeleid door een aantal muziekwagens met dj's een route door de binnenstad.

Protest in Breda tegen het coronabeleid van de regering-Rutte. Foto: Omroep Brabant

"Het is een schande dat onze vrijheden zo ingeperkt worden. Het is totale waanzin dit beleid", zegt demonstrant Pascal van der Schoot bij Omroep Brabant. Jochem Westerlaken staat met een biertje in de hand te demonstreren. "De boodschap maakt mij niet uit. Ik ben hier vooral om te feesten. En het is een mooi feestje."

Het protest in Breda volgt nog geen dag na de rellen bij een soortgelijke demonstratie in Rotterdam. Toch verwacht dj Joost Eras, een van de organisatoren, geen problemen. "We hebben overleg gehad met de politie. Zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen zijn genomen", benadrukt hij. "We staan zeker niet achter wat er in Rotterdam is gebeurd. We zijn daar echt van geschrokken."

NOS

VANDAAG