Vijf doden en zeker 40 gewonden doordat auto inrijdt op parade Wisconsin

De rode SUV is vastgelegd in een livestream van het evenement. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Een automobilist is zondagmiddag (lokale tijd) in het Amerikaanse Waukesha ingereden op een kerstparade. Volgens de politie zijn in de plaats in de staat Wisconsin zeker vijf mensen om het leven gekomen en minstens veertig anderen gewond geraakt.

In een video die op sociale media rondgaat, is te zien dat een rode SUV van achteren inrijdt op een fanfare. Een tweede video laat zien dat de politie op het voertuig schiet, terwijl de wagen door een wegversperring breekt.

Volgens de politie is de auto inmiddels gevonden en is er een verdachte opgepakt. Het motief van de automobilist is nog niet duidelijk. De politie had inwoners van het stadscentrum gevraagd thuis te blijven vanwege het lopende onderzoek. Dit bevel is niet langer van kracht.

Uit beelden blijkt dat er na het incident veel hulpverleners aanwezig waren. Elf volwassenen en twaalf kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Dansteam van meisjes zou volgens ooggetuige geraakt zijn
Een vrouw liet aan nieuwszender FOX6 weten dat de auto een dansteam van meisjes tussen de negen en vijftien heeft geraakt. De eerste reactie was stilte, gevolgd door geschreeuw en het verzorgen van gewonden, aldus de getuige.

NU.nl

VANDAAG