Apple: extra stappen tegen hackers

Apple-topman Tim Cook. Foto AFP
Print Friendly, PDF & Email

Apple neemt maatregelen om het lekken van persoonlijke data uit de clouddienst iCloud tegen te gaan. Dat zegt topman Tim Cook van het bedrijf tegen The Wall Street Journal.

Het was voor het eerst dat de topman een interview gaf nadat afgelopen weekend honderden compromitterende foto's van Amerikaanse beroemdheden op internet waren verschenen. De foto's waren gestolen van de persoonlijke iCloud-accounts van de beroemdheden.

Apple zegt dat de fout niet is veroorzaakt door beveiligingslekken in hun systeem. Waarschijnlijk hebben hackers de wachtwoorden van beroemdheden weten te achterhalen.

Bewustzijn
"Als ik een stap terug neem van deze verschrikkelijke gebeurtenis en bedenk wat we beter hadden kunnen doen, dan denk ik aan bewustzijn creëren", zegt Cook in het interview.

Hij zegt dat klanten moeten beseffen dat hackers op hun data uit zijn en dat een sterk wachtwoord erg belangrijk is.

Maatregelen
Apple bouwt de komende weken extra beveiliging in. Gebruikers van iCloud krijgen dan voortaan een bericht als iemand hun cloud-data opvraagt.

Ook voert Apple extra controle in om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Naast een wachtwoord en een gebruikersnaam hebben gebruikers dan een extra code nodig om in te loggen op hun account.

NOS

VANDAAG