Bank Wells Fargo ontslaat 5300 frauderende werknemers

Wells Fargo
Print Friendly, PDF & Email

Bij de Amerikaanse bank Wells Fargo is een enorm schandaal aan het licht gekomen. Werknemers creëerden stiekem op grote schaal nep-rekeningen en brachten hun nietsvermoedende klanten daarvoor kosten in rekening, zoals de jaarlijkse bijdrage.

In totaal gaat het om anderhalf miljoen rekeningen. Wells Fargo heeft 5300 frauderende medewerkers ontslagen. Dat is ongeveer 1 procent van alle werknemers. De bank betaalt 185 miljoen dollar boete en ook nog vijf miljoen dollar om gedupeerde klanten schadeloos te stellen.

Overschrijfkosten
De medewerkers verplaatsten geld van bestaande rekeningen naar nep-nieuwe rekeningen zonder dat klanten dat wisten of er toestemming voor hadden gegeven. Dat leidde ertoe dat klanten overschrijfkosten moesten betalen of debetrente, omdat ze kunstmatig rood stonden.

Ook openden ze in totaal meer dan een half miljoen creditcardrekeningen voor mensen die daar niet om hadden gevraagd.

NOS

VANDAAG