Bitcoin duikt onder $7000

Print Friendly, PDF & Email

Door de koersval van de bitcoin is vorige maand ruim $46 miljard (circa €37 miljard) aan marktwaarde in rook opgegaan. Het gaat om het grootste maandverlies in de nog relatief korte geschiedenis van cryptovaluta’s.

De bitcoin daalt al weken sinds de piek in december van $20.000. De digitale munt is maandagavond even onder de $7000 gedoken. Afgelopen vrijdag zakte de bitcoin voor het eerst sinds november onder de grens van $8000.

De nieuwste klap voor beleggers in cryptovaluta kwam van verschillende creditcardmaatschappijen. In onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de aanschaf van bitcoin via steeds meer creditcards niet mogelijk. Uitgevers van de kaarten, waaronder JPMorgan Chase, Bank of America en het Britse Lloyds, zijn bang dat kopers van de cryptomunten zichzelf in de schulden steken en uiteindelijk niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

Strengere regels
Beleggers worden flink afgeschrikt door strengere regels, een mogelijk verbod op de handel in cryptovaluta’s en aankondigingen om advertenties voor producten en diensten rondom deze munten in de ban te doen. Ook de grote kraak bij de Japanse beurs Coincheck waarbij voor honderden miljoenen dollars aan munten verdween, heeft voor veel onrust gezorgd.

De Telegraaf

VANDAAG