Trump: handelsdeal met China is goed mogelijk

President Donald Trump. Foto: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag benadrukt dat de onderhandelingen met China om een einde te maken aan het handelsconflict voorspoedig verlopen.

Volgens Trump is het ‘goed mogelijk’ dat aan het einde van de handelsgesprekken er een deal met China op tafel zal liggen, zo liet hij weten in een persconferentie in Washington.

Wel gaf Trump tegelijkertijd aan dat er valse berichten naar buiten zijn gebracht over het intrekken van al eerder opgelegde importheffingen op Chinese producten.

Na een gesprek met de Chinese leider Xi tijdens de G20-top in Argentinië eind november heeft Trump een staakt-het-vuren ingesteld om de kou tussen beide economische grootmachten uit de lucht te halen.

Vanavond zal Trump een mededeling gaan doen over de voortslepende shutdown. Hij zou volgens een bron bereid zijn om een akkoord te willen sluiten om de impasse te doorbreken, maar vasthouden aan zijn belofte om een muur langs de grens in Mexico te bouwen. Door een conflict met de Democraten over de begroting ligt een deel van de overheidsdiensten al weken stil.

De Telegraaf

VANDAAG