Borstvoeding voor volwassenen

Borstvoeding

Moedermelk is niet meer alleen voor baby’s. Chemieconcerns DowDuPont en BASF investeren miljoenen in een onverteerbare suiker die alleen in moedermelk voorkomt.

De behoefte van babyvoedingproducent Nestlé naar dit ingrediënt is onuitputtelijk. Zeker nu de drie bedrijven volgens persbureau Bloomberg een hele nieuwe veel grotere doelgroep voor dit product zegt te hebben gevonden: de volwassenen. Volgens DuPont is de markt van babyvoeding voor volwassenen zelfs goed voor $1 miljard.

Investering
Het in moedermelk voorkomende suikers (HMO) verteren niet, maar voeden belangrijke bacteriën in de dikke darm. De voordelen die dit heeft voor baby’s kunnen volgens wetenschappers ook gelden voor volwassenen.

DuPont wil $40 miljoen in uitbreiding van de productiecapaciteit van HMO, wat na de uitbreiding van de fabriek waar de polyethyleen Tyvek de grootste investering is van het chemieconcern. BASF zal de huidige productie opschalen.

De Telegraaf

VANDAAG