‘Apple voegt donkere modus toe aan iOS 13’

'Apple voegt donkere modus toe aan iOS 13'. Foto: Ste Smith

Apples mobiele besturingssysteem iOS krijgt in de volgende versie een donkere modus. Gebruikers kunnen in iOS 13 zelf instellen of ze van de donkere modus gebruik willen maken. Dat schrijft 9to5Mac op basis van ingewijden die bij de ontwikkeling van het besturingssysteem betrokken zijn.

Met de instelling worden apps die deze ondersteunen ook direct omgezet in een donkere modus. De nieuwste versie van macOS werd al eerder voorzien van zo’n weergave, waarbij witte achtergronden met zwarte letters werden omgezet in zwarte achtergronden met witte letters.

Op de iPad wordt het met iOS 13 mogelijk om meerdere vensters van dezelfde app te openen. Gebruikers kunnen op dit moment al wel twee Safari-tabbladen naast elkaar zetten. Elk venster zou als een kaart in beeld komen. De kaarten zijn over andere kaarten te stapelen en te verschuiven.

Kleinere updates aan iOS
Apple zou ook kleinere verbeteringen willen doorvoeren. Zo zou het scherm dat in beeld verschijnt bij het aanpassen van het volume subtieler worden gemaakt. Ook kunnen gebruikers gemakkelijker andere lettertypes instellen op hun mobiele apparaten.

De nieuwe versie van iOS wordt tijdens ontwikkellaarsconferentie WWDC 2019 onthuld. Apple kondigt veranderingen aan de software altijd tijdens dit evenement in juni aan en verschijnen vervolgens in september als gratis update voor iPhones en iPads.

NU.nl

VANDAAG