Agrobeurs 2019 van start

Verse groenten en fruitsoorten op de agrobeurs. Foto: LVV

Op het jaarbeursterrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vindt de Made in Suriname Agrobeurs 2019 plaats. Dit evenement is woensdag 1 mei aangevangen en duurt tot en met zaterdag 4 mei. Er participeren ook dit jaar verschillende agrarische en productiebedrijven van ons land. Dit jaarlijks terugkerend evenement heeft als slagzin: “Buy Local, Brand Global”.

Als co-partner staat het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in de buitenhal van het KKF-jaarbeursterrein.
Het departement wordt door de onderdirectoraten Landbouw, Veeteelt, Visserij, Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking en Planning en Ontwikkeling vertegenwoordigd. Er wordt informatie verstrekt over onder andere de import en export van planten en plantdelen en bestrijdingsmethoden van ziekte en plagen.

Er worden elke dag demonstraties gegeven over de verschillende plantvermeerderingstechnieken en er wordt plantmateriaal verkocht. Enkele stakeholders met wie het ministerie een samenwerkingsrelatie heeft, zijn ook geaccommodeerd in de buitenhal. Het gaat in dezen om onder andere Gopex International NV, Rogam Farm, NV Grassalco InVitroPlants, Melkcentrale NV, Farmers World, Stichting Polytechnic College Suriname en Sur Organic & Hydro Crops.

Door ondernemingen in de gelegenheid te stellen hun producten of diensten meer bekendheid te geven, wordt met deze beurs invulling gegeven aan de public-private-partnership. De beurs is elke dag open van vijf uur ’s middags tot en met tien uur ’s avonds.

VANDAAG