Intel-topman: laptops met vouwbaar scherm komende jaren nog niet te koop

Foto: Flickr

Laptops met een opvouwbaar scherm komen pas over minstens twee jaar op de markt, zegt Intel-topman Joshua Newman tegen de Japanse zakenkrant Nikkei.

Newman stelt dat op dit moment verkend wordt wat de mogelijkheden zijn van een vouwbaar scherm voor laptops. “We proberen de voordelen en de beperkingen van de technologie te begrijpen,” zegt de topman.

Techgigant Intel verkent volgens Nikkei met displaymakers en eindgebruikers mogelijkheden van de opvouwbare laptopschermen. Het bedrijf ziet “potentieel” voor de technologie om gebruikerservaringen te verbeteren, maar het onderzoek zou zich nog in een vroege fase bevinden.

Volgens Newman duurt het nog minstens twee jaar voordat de technologie klaar is om in laptops voor consumenten opgenomen te worden.

Fabrikanten werken aan vouwbare schermen
Fabrikanten als Huawei en Samsung werken aan opvouwbare smartphones. Samsung stelde de verkoop van zijn Galaxy Fold recent voor onbepaalde tijd uit vanwege technische problemen. Journalisten die het toestel testten, hadden last van mankementen in het scherm.

Vorig jaar in oktober zei Samsung-topman Lee Min-cheol tegen The Korea Herald aan een laptop met een opvouwbaar scherm te werken. Daarover zijn verder weinig details bekend. Min-cheol zei dat de schermen niet alleen in- en uitgeklapt kunnen worden, maar dat ze ook zorgen voor “een nieuwe gebruikerservaring”.

Ook Lenovo toonde al een concept van een vouwbare laptop. Het onderste deel van het scherm boog mee met het toetsenbord. De laptop was dicht te vouwen zoals een krant.

NU.nl

VANDAAG