Minister Parmessar neemt poolshoogte tijdens werkzaamheden LVV-inspecteurs

LVV-minister Parmessar controleert werkzaamheden LVV-inspecteurs. Foto: LVV

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft tijdens zijn bedrijvenbezoek vandaag poolshoogte genomen van de werkzaamheden verricht door de LVV-inspecteurs bij een agrarisch bedrijf.

De bewindsman die onaangekondigd tijdens de inspectiewerkzaamheden binnenviel, werd door een van inspecteurs omstandig geïnformeerd. Hij liet de minister alle etappes zien waar gelet op wordt tijdens deze werkzaamheden. Hij voerde aan dat een gemiddelde inspectieronde met vier inspecteurs ongeveer drie uur in beslag neemt voor 1000 kg.

De minister vindt dat dit systeem in de toekomst moet worden aangepast, omdat het tijdrovend is en het de staat enorm veel geld zal kosten. Het advies wordt daarom aan de bedrijven meegegeven om na te denken over het aantrekken van een kwaliteitsmanager.

Parmessar bracht zijn waardering en erkentelijkheid over aan de inspecteurs en bemoedigde hen om door te gaan met de 100 procent controle.

Het ministerie wil met deze controle voorkomen dat er in de exportzendingen schadelijke organismen worden aangetroffen in het importerende land.

VANDAAG