MN Food Impex NV ingenomen met bezoek LVV-minister Parmessar

Het agrarische exportbedrijf MN Food Impex NV heeft vandaag een officieel bezoek gehad van minister Rabin Parmessar van LVV. Foto: LVV

Het agrarische exportbedrijf MN Food Impex NV heeft vandaag een officieel bezoek gehad van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De minister werd vergezeld door de voorzitter van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname, (VEAPS), Umar Taus.

De Surinaamse exporteurs krijgen bijzonder veel aandacht van minister Rabin Parmessar, omdat hij heeft aangekondigd de sector te betrekken in het helpen ontwikkelen en verbeteren van hun positie in de Surinaamse samenleving, meldt het ministerie.

De directeur van het bedrijf, Manodj Nanda, geeft aan, dat hij langer dan twintig jaar in de sector zit en nooit eerder een minister van LVV heeft ontvangen in zijn bedrijf. Dit is voor hem een grote eer en voldoening na al die jaren. Dit familiebedrijf telt bijkans drie generaties, zelf heeft hij het overgenomen van zijn vader en staat zijn zoon nu in de top van het bedrijf.

De bewindsman werd welkom geheten door de ouders en broers van de ondernemer.

MN Food Impex werkt samen met twee andere bedrijven, namelijk Five Star Agribusiness en TRIMEX Agency. Naast de eigenproductie wordt er gewerkt met ongeveer zeventig landbouwers.

Swami Girdhari van TRIMEX Agency heeft namens de drie bedrijven een presentatie verzorgd voor de minister. De zeer verhelderende presentatie gaf de minister een beeld van de bedrijfsvoering en de uitdagende factoren waarmee zij kampt.

Swami gaf de minister enkele voorstellen mee, die eventueel zouden kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van de sector. Ook bij dit bedrijf kreeg de bewindsman een rondleiding en mocht hij uit handen van de financieel directeur Riwaash Nanda, een groentepakket in ontvangst nemen, die voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het ministerie.

Minister Parmessar was zeer ingenomen met de verrichtingen van het bedrijf en bedankte voor de ontvangst. Hij gaf aan de bedrijfsleider mee om op de ingeslagen weg door te gaan, de kleine zaken waarover gesproken is aan te pakken en waar nodig hulp in te roepen van het ministerie.

Wij staan als Suriname voor een enorme uitdaging deze dagen en in dat kader zijn de inspecteurs van LVV haast iedere dag in het veld. Dit nobel werk dat zij verrichten, kost de overheid enorm veel geld en mag niet onderschat worden, aldus Parmessar. Hij roept daarom de sector op, om alvast kwaliteitsmanagers aan te trekken en op te leiden, zodat in de toekomst zaken efficiënter kunnen worden aangepakt.

Hij blijft erbij dat voor nu tot december de 100 procent controle op de export van groente en fruit overeind blijft om te voorkomen dat er in de exportzendingen schadelijke organismen worden aangetroffen in het importerende land.

VANDAAG