Handelsconflict escaleert, China voert nieuwe invoertarieven in

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping in goede tijden. Foto: EPA
Print Friendly, PDF & Email

China heeft opnieuw invoertarieven op Amerikaanse goederen ingevoerd als represaille voor de invoertarieven die de Amerikanen al eerder instelden. Het gaat om de export van goederen met een waarde van zo’n 75 miljard dollar.

Het Chinese Ministerie van Handel meldt klaar te staan met invoertarieven van 5 en 10 procent op in totaal 5.078 Amerikaanse producten, waaronder olie, kleine vliegtuigen en auto’s. Sommige invoertarieven zullen op 1 september van kracht worden, andere op 15 december.

De Chinezen reageren met de tegenmaatregelen op de laatste stap vanuit Washington DC in het handelsconflict. Trump wil per 1 september importtarieven van 10 procent gaan invoeren op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. Eerder werd al een tarief van 25 procent ingevoerd op 250 miljard dollar aan Chinese goederen.

Gevraagd naar een reden achter de nieuwe importheffingen zei Trump destijds tegen Amerikaanse media dat de Chinese president Xi Jinping “niet snel genoeg” ging in de onderhandelingen.

NU.nl

VANDAAG