Tullow Oil doet nieuwe olievondst in Guyana

Stena Drillship. Foto: Tullow Oil

Het Guyanese ministerie van Energie heeft vandaag bekendgemaakt dat het Britse Tullow Oil een nieuwe olievondst heeft gedaan in Guyana. Dit is de tweede olievondst in twee verschillende putten die door Tullow Oil worden geëxploiteerd, in minder dan zes weken, staat in een verklaring van het Ministerie van Energie.

“De Coöperatieve Republiek Guyana wordt nog steeds aangemoedigd door de grote hoeveelheid ontdekkingen in ons land. Elke Guyanees kan er zeker van zijn dat de regering nauwgezet zal blijven werken aan het nastreven van de meest effectieve en efficiënte marketingstrategieën van het ruwe recht van Guyana om onze economie te transformeren en om duurzame ontwikkelingsprogramma’s te implementeren waarvan alle Guyanezen kunnen profiteren”, zei Mark Bynoe, directeur van het Ministerie van Energie.

Bynoe verklaarde dat de put van Joe-1 de eerste olie-ontdekking is die wordt gedaan in het speltype Boven-Tertiair, waardoor het westelijke deel van het Orinduik-blok verder wordt gedeblokkeerd, waar een aanzienlijk aantal vooruitzichten voor de Tertiaire en het Krijt-tijdperk zijn vastgesteld.

“De toekomst van Guyana is rooskleurig, maar nog belangrijker, de tijd is rijp voor alle Guyanezen om zich te concentreren op hoe ze hun olie-inkomsten willen zien uitgegeven en geïnvesteerd”, stelde Bynoe.

VANDAAG