OFID-topper Alkhalifa en Hoefdraad zullen leningsovereenkomsten van $32 miljoen ondertekenen

OFID-delegatie onder leiding van directeur-generaal Abdulhamid Alkhalifa in ons land. Foto: Financiën

De directeur-generaal van het OPEC Fund for International Development (OFID), Abdulhamid Alkhalifa, is vanaf zondag 29 september tot en met 3 oktober te gast bij minister Hoefdraad van Financiën. Beide kopstukken zullen twee leningsovereenkomsten in de energie en gezondheidssector ondertekenen voor een totaalbedrag van $32 miljoen. Dit meldt Financiën via het NII.

Ook heeft de OFID-delegatie de jaarrede in De Nationale Assemblee (DNA) bijgewoond en kennisgemaakt met president Desi Bouterse.

Het is de eerste keer dat de hoogste man van OFID een bezoek brengt aan het Caribisch gebied en de keuze is gevallen op Suriname. Met de directeur-generaal reizen mee de assistant, de operations officer voor Suriname en een communications officer.

In de periode 2012 tot 2017 heeft OFID de rehabilitatie van het wegdeel tussen Meerzorg en Tamansari in het district Commewijne als onderdeel van het Meerzorg-Albina-rehabilitatieproject, voor een bedrag van $13.8 miljoen gefinancierd en ook zes poli’s ten behoeve van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), zes operatiekamers een IC-unit, alsook de upgrading van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis.

De delegatie zal in het kader van de activiteiten die zij financiert ook bezoeken brengen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, de Regionale Gezondheidsdienst Centra, een EBS-powerplant alsook de weg Meerzorg-Albina. Verder wordt ook ruimte gemaakt voor het bezichtigen van ons mooie natuur en om kennis te maken met de Surinaamse cultuur.

Alkhalifa is sinds november 2018 de directeur-generaal van OFID. OFID werd in 1976 opgericht door de Organisatie van Olie Exporterende (OPEC)-lidlanden, ter ondersteuning aan de ontwikkeling van de landen in ontwikkeling. Dit gebeurt via het beschikbaar stellen van concessionele leningen, schenkingen en technische assistentie.

VANDAAG