VS overweegt tarieven te schrappen in handelsoorlog met China

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping in goede tijden. Foto: EPA

De VS overweegt sommige extra tarieven voor Chinese goederen te verlagen, zo melden verschillende internationale media dinsdag op basis van bronnen bij de Amerikaanse overheid.

Naar verluidt zijn de partijen het bijna eens over het eerste deel van een eventueel handelsakkoord. De Chinese overheid zou in deze fase meer Amerikaanse landbouwgoederen kopen. Er zouden ook regels worden ingevoerd om sommige Chinese sectoren open te stellen voor Amerikaanse bedrijven en intellectueel eigendom te beschermen.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times overweegt de regering-Trump het tarief van 15 procent op zo’n 112 miljard dollar aan Chinese goederen te schrappen. Vooral winkeliers hadden kritiek op deze tarieven.

Myron Brilliant, de vicepresident van de Amerikaanse handelskamer, zegt tegen The Wall Street Journal dat beide regeringen moeten inbinden. “De twee zijden zijn heel dicht bij een deal, maar uiteindelijk zullen de presidenten het laatste woord hebben.”

NU.nl

VANDAAG