Parmessar in Cuba voor bespreking mogelijkheden rijstexport

Minister Parmessar en andere kopstukken. Foto: LVV
Print Friendly, PDF & Email

Minister Rabin Parmessar van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds geruime tijd bezig nieuwe exportmarkten te zoeken voor Suriname. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd om mee te participeren in deze zoektocht. Momenteel is hij in Cuba om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen, meldt het ministerie.

Het ministerie doet er alles aan om de input voor de rijstsector zoals ureum zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In het kader van de nieuwe exportmarkten zijn er bezoeken aan de verschillende landen geweest bijvoorbeeld Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft al belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs.

Naast deze twee genoemde landen zijn er op dit moment gesprekken gaande met de landen als Canada, Guadelope en Martinique. Als natie hebben wij allen de taak om onze export veilig te stellen en zo moeten wij ook samen ervoor zorgen dat anderen het niet voor ons verpesten door zich niet te houden aan de gestelde regels, stelt LVV.

De bewindsman is er zeker van dat wij stap voor stap er wel komen als wij actief voortgaan met het ondernemen en ons niet uit het veld laten slaan. De wereld schreeuwt om veilig geteelde groenten en vruchten en als wij ons daarvoor kunnen beijveren, kunnen wij die markt veroveren alsook veilig geteeld en kwalitatief goed voedsel garanderen.

VANDAAG