50-90% zwangere vrouwen last van misselijkheid

Een vrouw die last heeft van zwangerschapsmisselijkheid
Print Friendly, PDF & Email

Jaap Seidell, hoogleraar op de Vrije Universiteit Amsterdam, noemt zwangerschapsmisselijkheid een ‘rare fout van de natuur’. Het is erg onlogisch dat wanneer het juist superbelangrijk wordt om gezond voedsel te eten, je dat uitspuugt of gaat mijden vanwege misselijkheid.

Maar liefst 50-90 procent van de zwangere vrouwen heeft last van overgeven en misselijkheid tijdens de zwangerschap. Bij één op de drie vrouwen is deze zwangerschapsmisselijkeid zo ernstig dat het een gevaar kan vormen voor de gezondheid van de vrouw en de baby. Bij één op de honderd kan het zelfs levensbedreigend zijn.

Gember kan helpen de misselijkheid te verminderen
Volgens hoogleraar Seidell zijn er in normale gevallen geen schadelijke effecten op de baby wanneer een vrouw veel last heeft van zwangerschapsmisselijkheid. Het is wel belangrijk dat je als zwangere dame multivitamines slikt voor mommy’s to be zodat je ervoor zorgt dat je tekorten worden aangevuld.

Verder is het belangrijk dat je voedsel vermijd die je triggeren te gaan braken. Wat dat is verschilt per vrouw: bij de een is het koffie, bij de ander zoet of juist sterk gekruid eten.

Naast de speciale multivitaminen moet je veel drinken om te voorkomen dat je uitdroogt. Gember kan helpen de misselijkheid te verminderen, evenals een supplement met vitamine B6.

Parool.nl

VANDAAG