Gezondheidsdag in verband met Wereld Diabetes Dag

Activiteiten in het kader van gezondheidsdag. Foto: Volksgezondheid

In het kader van Wereld Diabetes Dag heeft de Stichting One stop Shop voor Chronische ziekten (OSS) in samenwerking met de Rotary, het Ministerie van Volksgezondheid en het commissariaat van het district Saramacca een gezondheidsdag georganiseerd te Jarikaba. Dit vond plaats op vrijdag 9 november 2018. Dit meldt Volksgezondheid via het NII.

Het thema voor Wereld Diabetes Dag 2018 en 2019 is ‘The Family and Diabetes’. Deze dag wordt jaarlijks op 14 november herdacht. Bevordering van de rol van het gezin bij het beheer, de zorg, preventie en voorlichting van diabetes, zijn zaken waar International Diabetes Federation (IDF) extra aandacht aan wil schenken.

Buurtbewoners van het ressort Jarikaba, studenten van de vos-Maho en leerlingen van de mulo en van het 6e leerjaar van de basisscholen in de omgeving van Jarikaba, hebben meegedaan aan deze activiteit.

Het activiteitenschema van de dag zag er als volgt uit: beweegoefeningen, infosessie over het gevaar, voorkomen en indien bekend met suikerziekte hoe er mee om te gaan, gedaan door de afdeling Diabetes Educatie van de OSS. Verder konden de aanwezigen zich laten testen op hun bloedsuiker en bloeddruk. Ook hun lengte en gewicht konden zij laten opnemen alsook hun buikomvang en Body Mass Index (BMI).

VANDAAG