Zesduizend naalden gedoneerd aan Volksgezondheid

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een partij naalden in ontvangst genomen uit handen van zijn collega, Gillmore Hoefdraad van Financiën. Foto: Volksgezondheid
Print Friendly, PDF & Email

Minister Antoine Elias van het Ministerie van Volksgezondheid mocht een partij van zesduizend stuks naalden, die gebruikt worden bij het toedienen van vaccins, in ontvangst nemen uit handen van zijn collega Gillmore Hoefdraad van het Ministerie van Financiën. De overhandiging, die vandaag plaatsvond op het Ministerie van Financiën, is mogelijk gemaakt door het farmaceutische bedrijf Wellness Corporate Solutions. Dit meldt Volksgezondheid via het NII.

Minister Elias die zeer ingenomen was met de geste, gaf te kennen dat de naalden op het juiste moment zijn aangekomen, aangezien er op dit moment een uitbraak van mazelen heerst in de regio. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is voornemens preventief te werk te gaan, waarbij de naalden daarbij van direct belang zijn. Deze partij zal ook worden ingezet in de voortdurende strijd tegen malaria.

Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf dat gevestigd is in de Verenigde Staten van Amerika een donatie geeft in de vorm van naalden. De vorige partij die iets kleiner was, werd overhandigd aan de toenmalige minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel. De donatie werd na te zijn aangenomen, meteen overhandigd aan Ragnie Kanhai, werkzaam op de afdeling Nationale Immunisatie Programma van het BOG.

VANDAAG