Coronavirus nu ook in VS

Op het internationale vliegveld van de Indiase stad Calcutta worden alle internationale reizigers gecontroleerd op aanwezigheid van het coronavirus met een warmtemeter. Foto: AFP

Het beruchte coronavirus heeft nu ook de VS bereikt, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Volgens de zender zal het CDC, de Amerikaanse evenknie van het Nederlandse RIVM, de besmetting in de komende uren bekendmaken.

Volgens CNN is het virus aangetroffen in de staat Washington, waar de grote stad Seattle ligt. Seattle heeft een grote gemeenschap van Chinezen en ligt in de buurt van een andere grote gemeenschap van Chinezen, namelijk in het Canadese Vancouver waar ook de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hun toevlucht hebben gezocht.

Sinds de ontdekking van het coronavirus in de Chinese stad Wuhan, zijn zeker zes mensen er aan gestorven. Van het virus, dat mogelijk afkomstig is van kippen, is aangetoond dat het van mens tot mens overspringt, waardoor het zich zeer snel over de wereld kan verspreiden.

De Telegraaf

VANDAAG