Excuses van Henry Mac Donald

Print Friendly, PDF & Email

Enkele foto’s uit mijn Facebook collectie inzake diplomatieke handelingen die door tussenkomst van de Permanente Missie van Suriname bij de Verenigde Naties plaatsvinden, hebben vanaf de publicatie via mijn Facebook Wall voor enorm veel media commotie gezorgd in Suriname en Nederland.

Ik wens ten eerste mij publiekelijk te verontschuldigen voor het ongerief welk door de publicatie van mijn foto’s is veroorzaakt.

In mijn enthousiasme om vrouwenrechten en alles wat met het promoten van vrouwen en meisjes te maken heeft te bevorderen en wereldkundig te maken, heb ik de realiteit dat zaken soms anders geïnterpreteerd kunnen worden sterk onderschat, waardoor deze kwestie in een verkeerd daglicht terecht is gekomen.

De reden voor het maken en het publiceren van de bewuste foto’s op mijn Facebook wall was als volgt:
“Als UN Women HeforShe Spokesperson was het voor mij een machtig moment toen ik merkte dat drie toonaangevende en gezaghebbende vrouwen, die in Zuid-Amerika geboren zijn met elkaar op een ontbijt-receptie die door de secretaris-generaal van de VN was georganiseerd gemoedelijk met elkaar stonden te praten en besloot om dat speciaal moment op de gevoelige plaat vast te leggen. Natuurlijk vond ik het ook prachtig dat de First Lady van mijn land in een luchtig gesprek met de Chef-staf van de VN-secretaris-generaal (die ook Argentijnse is) en de koningin van Nederland verwikkeld was”.

Henry Leonard Mac Donald
Ambassadeur en Permanent Vertegenwoordiger

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG