Bouterse nog 5 jaar?

Print Friendly, PDF & Email

Met ernstige bezorgdheid kijkt de jongerenraad van de VHP naar de performance van onze president, het is meer dan duidelijk dat de president vanwege zijn hoge leeftijd niet meer kan presteren. President Desi Bouterse die zichzelf ‘volks president’ noemt, heeft het de afgelopen jaren steeds laten afweten op belangrijke ontmoetingen met het volk. Het is evident dat onze president het niet goed meent met het volk.

Om concreet te zijn halen wij de volgende voorbeelden aan:
1. Het meest recente geval is de NDP-vergadering op Land van Dijk. Hier hebben de mensen uren op de president gewacht en hij verschijnt niet. De ‘vervanger’ van de president, Ramon Abrahams, geeft aan dat “president Bouterse oud wordt. Hij is al 69 jaar. Vanwege zijn leeftijd neemt de conditie af en kan hij niet meer zo goed presteren”. Wij van de jongerenraad van de VHP kunnen in deze niets anders doen dan de campagneleider van de NDP, Ramon Abrahams, gelijk geven. De president is oud en het is hoogtijd dat hij lekker zijn pyjama gaat aantrekken. Het advies van pyjama aantrekken had president Bouterse, toen nog geen president, ook aan president Venetiaan gegeven. Wij van jongeren, geven nu hetzelfde advies aan president Bouterse.

2. De onlangs gehouden CELAC-vergadering, met als thema “Gezamenlijk bouwen aan een toekomst, vrij van armoede en honger”, heeft onze president ook niet bijgewoond. Terwijl hij zichzelf heeft uitgeroepen tot ‘volkspresident’, laat hij zo een gouden kans aan zijn neus voorbij gaan? Hij noemt zichzelf een ‘volkspresident’, alleen om de kiezers als stemvee te gebruiken. Het is meer dan duidelijk dat het hem niks kan schelen wat er gedaan moet worden om de armoede bestrijden. So langa a man e tron president, Neks so fout. Dus volk van Suriname wees alert.

3. De president had kort na het aantreden ziekteverlof genomen. Volgens het kabinet van de president was hij te ziek om het land te vertegenwoordigen. Er wordt over de gezondheid van de president heel veel gespeculeerd. Het kabinet van de president blijft vaag over de gezondheidssituatie van de president en laat daarom veel ruimte voor speculatie bij het volk.

4. Op een gegeven moment was het zelfs zo dat de president en de vicepresident tegelijk uitlandig waren, dat is staatsrechtelijk niet correct. De grondwet wordt met de voeten getreden. Ze vinden een uitstapje belangrijker dan het besturen van het land.

Dit zijn maar enkele voorbeelden die wij aanhalen. Dit lijstje kunnen we doortrekken met nog een moment, toen de president het belangrijker vond om in het binnenland te zijn in plaats van in het parlement om de energiecrisis te bespreken. Maar het punt van dit betoog is dat de mensen rondom de president steeds aangeven dat de president niet fit genoeg is om de job te klaren. En wij kunnen niet anders dan hun gelijk geven.

Als we kijken naar de presidentskandidaat van de VHP, Chan Santokhi, dan spreekt het voor zich, die man zit boordevol energie. Bij de ‘Meet the People Campagne’ is het soms moeilijk voor ons jongeren hem bij te benen. Voorts moet hij op een dag enkele vergaderingen afronden en in V-7 verband tot in de late avond vergaderen. Hij is een man met kennis en kunde die geen goedkope politieke praatjes verkoopt aan het volk. Hij heeft als minister bewezen daadkracht te hebben door meer dan 90% van zijn beleid uit te voeren. Chan, de VHP-presidentskandidaat, is een energieke persoon, hij is de man voor de volgende ‘vijf’. It is time for CHAN(ge).

VHP-Jongerenraad
Ritesh Sardjoe, voorzitter

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG