“Wij slaven van .........”

Print Friendly, PDF & Email

In 1934 verscheen het boek “Wij slaven van Suriname” van Anton de Kom. Waarover dit boek gaat kunt u hier lezen. Er dient een vervolg te komen van dit boek met als titel en met rode letters: “Wij slaven van het Socialisme”.

In juni 2015 hield premier ‘Marx’ Rutte van Nederland een toespraak op het voorjaarscongres van zijn partij de VVD. In zijn toespraak ging hij nauwelijks in op de actuele politieke situatie, maar hekelde hij de “grote dikke-ik-mentaliteit”. Wat houdt dit in? “De premier wil geen samenleving waarin mensen denken dat ze alles kunnen maken en recht hebben op allerlei voorzieningen. Hij pleit voor een samenleving waarin de waarden van hardwerkend Nederland centraal staan.”

Hij maakt zich boos over “de hufterigheid en het egoïsme van met belastinggeld gesteunde instellingen”, zoals woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen en banken, die gemakzuchtig omgaan met geld van de overheid.

“De VVD-leider is ook niet te spreken over mensen die na hun ontslag meteen een uitkering aanvragen, in plaats van een nieuwe baan te zoeken. Ze hebben het adres van het UWV al in de hand.” Bron: NOS d.d. 29 mei 2015

Lees ook het artikel “De illusie van Werkbaar Werken: middenklasser werkt zich krom voor obese overheid”.

Tsja, niet alleen mensen, maar ook overheden lijden aan morbide obesitas: log, en rondstrooien met allerlei uitkeringen, toelagen, toeslagen, subsidies etc. En wie moet het dure gelag betalen? Bedrijven en middenklassers die worden leeggezogen.

Ik citeer uit Times of Suriname van woensdag 29 oktober 2014 het hoofdblad:
“De winst van Rousseff (van Brazilië, aj) betekent volgens Buza-minister Winston Lackin continuering van een denkpatroon in het machtigste Zuid-Amerikaanse land met een linkse socialistische ideologie dat ook door het kabinet Bouterse-Ameerali wordt uitgedragen.”

Suriname volgt een linkse socialistische ideologie? Oh my God! Is dit niet vragen om Venezolaanse toestanden in Suriname? Ga vlug naar dit artikel.

Ik heb gezegd, en ik herhaal: het socialisme is een verdorven ideologie. Het maakt op termijn alles kapot. Een overheid die het socialisme toepast is geen overheid, maar een roverheid.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG