AJ en MR op één golflengte

Print Friendly, PDF & Email

In een aantal artikelen van mij op enkele websites heb ik gesteld dat Europa ten dode is opgeschreven, dat Europa ten onder zal gaan aan massa-immigratie als hoe het Romeinse Rijk ten onder ging aan de invasies van barbaren.

Ter ondersteuning van mijn bewering zal ik citeren de historicus Mark Rutte, de huidige premier van Nederland. Na een gymnasiumopleiding in zijn geboortestad Den Haag volgde Rutte vanaf 1985 een geschiedenisstudie aan de Rijksuniversiteit Leiden, die hij voltooide in 1992.

'Rutte waarschuwt EU voor val zoals Romeins Rijk'
Het Romeinse Rijk viel uit elkaar, doordat de grenzen niet goed werden beschermd, dus de Europese Unie moet de grenzen beter gaan bewaken. Die waarschuwing deed premier Rutte op 27 november 2015 in de Financial Times.

Rutte sprak de afgelopen dagen in het kader van het aanstaande voorzitterschap van de EU met verschillende internationale journalisten. Tegen de Financial Times zei de premier dat de EU hetzelfde lot wacht als het Romeinse Rijk als het de 'massale toestroom' uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië niet weet in te dammen.

"Zoals we allemaal weten van het Romeinse Rijk: grote rijken storten in als de grenzen niet goed worden beschermd," zei Rutte. "Dus het is echt een dringende noodzaak dat dit wordt opgepakt."

Het is niet de eerste keer dat Rutte de vergelijking met het Romeinse Rijk maakt. In een Kamerdebat over de vluchtelingencrisis op 14 oktober 2015 liet hij zich in soortgelijke bewoordingen uit."

Uit een televisie-interview in augustus 2015 met de Duitse bondskanselier Angela Merkel valt af te leiden, dat de massa-immigratie voor Europa een probleem is; groter dan het probleem van Griekenland en de stabiliteit van de euro.

Noot: de oorzaken van de ondergang van het Romeinse Rijk waren materialisme, hedonisme, agnosticisme, hoge staatsschulden, massa-invasie en als sluitstuk de islam. Zie 'The history of the decline and fall of the Roman Empire' door Edward Gibbon.

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG