Wi egi sani (Ons eigen ding)

Print Friendly, PDF & Email

Uit een lokaal dagblad: ‘Pengel wil artsen en specialisten uit Cuba aantrekken’ meldt het volgende:

“Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid wil buitenlandse (Cubaanse) artsen en specialisten inzetten in Suriname. Vooral in de primaire gezondheidszorg (Regionale Gezondheidszorg en Medische Zending) is er grote behoefte aan artsen. “Wij willen meer artsen per inwoner,” zegt minister Pengel. De verhouding huisarts en inwoners is 1 op 1600. Deze moet teruggebracht worden naar 1300.”

En nu een citaat uit worldnieuws.com van 15 april 2017, artikel ‘Therapie-examens groot struikelblok op medische faculteit’.

“De studenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMW) van de Anton De Kom Universiteit van Suriname (Adekus) maken sinds jaar en dag een erg onprettige situatie mee. De therapie-examens die na de stageperiode afgelegd moeten worden, vormen namelijk een groot struikelblok bij het gros van de studenten, waardoor zij de eindstreep niet kunnen halen. Er is een groep van tenminste zeventig studenten die op het punt staat om afgeschreven te worden, alleen omdat ze de therapie-examens niet hebben behaald.”

Aan de ene kant wil de minister van Volksgezondheid artsen laten halen uit Cuba, aan de andere kant staan zeventig studenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen op het punt om afgeschreven te worden, alleen omdat ze de therapie-examens niet hebben behaald. Wat een paradoxaal beleid!

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG