Bonusquotes m.b.t. Financiën-minister Hoefdraad

Print Friendly, PDF & Email

Parlementariër Krishnakoemarie Mathoera
“Elke dag dat minister Hoefdraad het Ministerie van Financiën beheert, betekent verdere achteruitgang voor Suriname.” Dit concludeert assembleelid Krishna Mathoera (VHP) in gesprek met Suriname Herald……De volksvertegenwoordiger benadrukt dat Hoefdraad het nationaal belang heeft laten vallen, slechts om loyaal te zijn aan de president. Hierdoor is de hele samenleving in een crisis beland.”

Econoom Guillermo Samson
“De uitspraken van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in De Nationale Assemblee over de economische situatie van ons land, hebben voor vele boze reacties gezorgd. Guillermo Samson, econoom, zegt dat Hoefdraad niets anders dan een monetaire charlatan is. Hij zegt dat Hoefdraad niet met mooie cijfers moet komen, maar dat wij het geld in onze zak moeten voelen, zodat we schulden kunnen aflossen en deviezen kunnen kopen tegen een normale koers……. Hij vergelijkt de uitspraak van de minister met die van een arts die aan een kankerpatiënt, die zich in de terminale fase bevindt, zegt dat hij het wel zal overleven.”

Parlementariër Asiskumar Gajadien
“Het wederom uithalen van dezelfde streken, zoals de regering beweert dat er geen devaluatie komt en dat er geen reden is tot paniek, is de reden waarom Financiën-minister Gillmore Hoefdraad ‘spoken ziet en onjuiste zaken in het parlement aankaart’. Dit enkel en alleen om te voorkomen dat het volk zich op 20 mei 2017 massaal aanmeldt om zijn misnoegen over de heersende armoede en onveilige situatie te uiten tijdens de volksprotestmanifestatie van de oppositie,” zegt assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) aan een lokaal dagblad. Minister Hoefdraad gaf vorige week in De Nationale Assemblee (DNA) te kennen dat de financiële situatie er nu veel beter uitziet dan in april vorig jaar. Volgens de bewindsman is er genoeg geld om de nieuwe lonen van leerkrachten en ambtenaren te betalen.”

Econoom Anand Biharie
“Minister Hoefdraad lijdt aan pseudologia fantastica. Hij lijdt aan een ziekte om bij voortduring te blijven liegen en waanideeën te verkondigen.” Dit zegt Anand Biharie, financieel-economisch en juridisch deskundige, aan een lokaal dagblad ten aanzien van de cijfers die Financiën-minister Gillmore Hoefdraad een week terug in De Nationale Assemblee (DNA) heeft gepresenteerd…….. Biharie benadrukt dat het woord ‘precair’ niet meer van toepassing is voor Suriname, omdat de staatsfinanciën nu er ‘rampzalig’ uitzien. “Het is een schande dat de staat geld moet lenen om toiletpapier voor onze ambtenaren te kopen. De staat is structureel geld gaan lenen om weer leningen af te lossen. Zoiets moet nooit gedaan worden. Het kan wel een tijdelijke maatregel zijn, maar het moet geen structureel karakter beginnen te krijgen. De financiële situatie ziet er dus nu niet veel beter uit dan in april vorig jaar, omdat wij sinds 2015 failliet zijn. Je moet heel krom denken om zo een situatie als positief aan te duiden. Ik moet helaas zeggen dat de minister zijn verstand tekort schiet of hij liegt en bedriegt het volk,” aldus Biharie.”

Burgers bij opiniepeiling
“De burgers geven in een jongste peiling (juli 2016) van het Nikos minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die een centrale rol geheel vervult bij de sluiting van de lening met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF), met een gemiddeld cijfer van 3,3 een zware onvoldoende. Hij scoort daarmee een punt lager dan het gemiddelde van 4,3 dat de regering krijgt.”

Parlementariër Krishnakoemarie Mathoera
“Hij mag volgens het IMF de beste econoom zijn, maar van de Surinaamse economie heeft hij niets gebakken. Zijn wapenfeiten zijn nog steeds dat we de derde hoogste inflatie hebben in de wereld en dat de waarde van de SRD met meer dan 100 procent is ontwaard.”

Ahmad Jhawnie

Disclaimer

  1. Suriname Herald respecteert de vrijheid van meningsuiting zoals vastgelegd in de Grondwet van de Republiek Suriname. Een ingezonden artikel kan niet worden gebruikt om personen door het slijk te halen en ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van personen te uiten. Een ingezonden artikel waarin voornoemde zaken zijn opgenomen, wordt geweigerd.
  2. Suriname Herald kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van een ingezonden artikel. De auteur is volledig aansprakelijk voor de inhoud van zijn artikel.
Voor het opnemen van een ingezonden artikel gelden de volgende voorwaarden.

VANDAAG